Ποιοί Είμαστε;


Η Contra rossa είναι σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ) που παρεμβαίνει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Η ΕΑΑΚ γεννήθηκε μέσα στο μεγαλειώδες κίνημα του ’90-’91 και έπαιξε από τότε πρωταγωνιστικό και προωθητικό ρολό σε ολες τις εξάρσεις του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος (νόμοι Αρσένη ΑΣΕΠ ’98-’99, ΑΕΙ-ΤΕΙ, Μάιος-Ιούνιος ’06, Γενάρης-Μάρτης ’07 κ.α.), ενώ συμμετείχε ενεργά και σε ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα (αντιπολεμικό κίνημα, Θεσσαλονίκη 2003). Πρεσβεύει, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όχι άλλη μία αριστερά, αλλά την αναγκη για μία Άλλη Αριστερά, ανεξάρτητη, αμεσοδημοκρατική, αντικαπιταλιστική!

Είμαστε Contra : στην κυρίαρχη πολιτική ισοπέδωσης των συλλογικών δικαιωμάτων της νεολαίας σε εκπαίδευση και εργασία. Κόντρα στην πολιτική και τους νόμους του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης που μετατρέπουν το πανεπιστήμιο σε υποχείριο των αγορών . Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας για μια δημόσια, δωρεάν και χρήσιμη παιδεία για όλο το λαό!


Είμαστε rossa : στον κόσμο της δικής τους αχρωμίας, της μιζέριας και της λιτότητας εμείς διαλέγουμε χρώμα. Διαλέγουμε το κόκκινο των αγώνων του παρελθόντος και του μέλλοντος. Βαδίζουμε το δρόμο των μεγάλων λαϊκών και εργατικών κινημάτων ανά τον κόσμο που πάλευαν για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Θέλουμε μια αριστερά πραγματικά επαναστατική που να πιστεύει στη δυνατότητα των κινημάτων να πετυχαίνουν νίκες στο σήμερα, σε αυτοτέλεια και αντίθεση με την καθεστωτική αριστερά των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που προβάλλουν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό.

 
Είμαστε σχήμα : ζωντανή ανεξάρτητη συλλογικότητα και όχι κλειστή παράταξη. Γιατί στην κυνική μονοχρωμία των επισήμων παρατάξεων αντιπαραθέτουμε την πολυτασικότητα και την αμεσοδημοκρατία. Γιατί δεν συμμεριζόμαστε τη λογική παράταξης που ουσιαστικά αποτελεί ιμάντα στείρας μεταβίβασης της οποιασδήποτε κομματικής γραμμής.

 H Contra rossa παρεμβαίνει στη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών μέσα από την ενωτική πρωτοβουλία Σ.Α.Φ – Contra rossa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου