23 Οκτ 2013

Κάλεσμα αγώνα της Contra Rossa-ΕΑΑΚ προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά. Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών την Τρίτη 29/10, 1μ.μ στο Παλαιό Αμφιθέατρο.

Την Τρίτη 22/10 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα. Εκατό και πλέον φοιτητές βρέθηκαν στο Παλαιό Αμφιθέατρο στις 13:00,  για να δώσουν το παρόν στην προσπάθεια να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού μας Συλλόγου. Η ενημέρωση ήταν ελλιπής, όσο απονεκρωμένος είναι και ο σύλλογός μας με κυρίαρχα ευθύνη των συνδικαλιστικών παρατάξεων που κατέχουν την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΠΑΣΠ. Υλοποιούν άψογα το ρόλο της Συγκυβέρνησής τους. Σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στα προβλήματα των φοιτητών και προτιμούν να διοργανώνουν σεμινάρια παρέα με τους μεγαλοκαθηγητάδες του ΠαΠει. Πουλάνε το ψέμα της «ανάπτυξης» και των «ευκαιριών στην κρίση» που προσπαθεί ( αλλά δεν τα καταφέρνει μάλλον ) να πουλήσει και ο Σαμαράς με τα επιτελεία του.  Οι φοιτητές δεν πρέπει και δε θα τσιμπήσουν μιας και βλέπουν την ίδια τους την καθημερινότητα μέσα και έξω από τη σχολή καθημερινά να συνθλίβεται από το σύγχρονο κοινωνικό μεσαίωνα. Το κλίμα παρ’ όλα αυτά στο αμφιθέατρο ήταν μαχητικό και αγωνιστικό. ΄Ολοι μας δεσμευτήκαμε πως ο αγώνας όχι απλά δεν τελείωσε αλλά τώρα αρχίζει!
Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι με ισχυρό τον Φοιτητικό μας Σύλλογο και ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων τις μαζικές δημοκρατικές γενικές συνελεύσεις θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, στη μόρφωση , την εργασία και την ελευθερία. Το Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπως και όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα παραμείνουν ανοιχτά για να σπουδάζει όλη η νεολαία. Θα κλείσουμε τις πόρτες στις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο που θέλουν να μετατρέψουν τις σχολές μας σε κάστρα επιχειρηματικής δραστηριότητας για να βγάζουν λεφτά οι λίγοι! Δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι, με 300 ευρώ, μια άνεργοι και μια ελαστικά απασχολούμενοι! Δε θα μας διαγράψουν ούτε στα ν+2 ούτε ποτέ, θα πάρουμε τον έλεγχο των σπουδών και των σχολών μας οι ίδιοι, με όπλο και εργαλείο την πραγματική δημοκρατία του αγώνα και των συνελεύσεων.
Θα απαιτήσουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες και μια ζωή γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες μακριά από τη μαυρίλα που θέλουν να μας φορέσουν για καλούπι.


Απαιτούμε :

·         ΕΣΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΕΙ.
·         ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ.
·         ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΟΛΛΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ.
·         ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
·         ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ.
·         ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε, ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.
·         ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!


Από σήμερα παίρνουμε την κατάσταση και το μέλλον μας στα χέρια μας, παραμερίζοντας κάθε πεφωτισμένο δήθεν εκπρόσωπο των δικών μας αναγκών. Μέχρι την επόμενη Τρίτη  μαζεύουμε υπογραφές με στόχο τη διεξαγωγή νέας μαζικής αποφασιστικής Γενικής Συνέλευσης στις 29/10, ώρα 13:00 στο Παλαιό Αμφιθέατρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου