11 Νοε 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Contra Rossa-EAAK



Μόλις πληροφορηθήκαμε για την απαράδεκτη κίνηση από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πειραιά να αποκλείσει ανάπηρο μεταπτυχιακό φοιτητή στο τμήμα της Πληροφορικής, επειδή δεν είχε να πληρώσει δίδακτρα.
Η σαπίλα και η αηδία που προκαλεί η κανιβαλική πολιτική που ακολουθούν δεν έχει όρια!
Τα τσιράκια της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της εργοδοσίας στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ διαλύουν ανθρώπινες ζωές στο βωμό των κερδών τους. Αδιαφορούν για τα στοιχειώδη δικαιώματα μιας ολόκληρης γενιάς στέλνοντάς της στον καιάδα της ανεργίας και της εκμετάλλευσης. Αδιαφορούν ακόμη και για την επιβίωσή της, που φαντάζει πολυτέλεια και παραχώρηση, την ώρα που στο συμβούλιο διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά συμμετέχουν εφοπλιστές που διακινούν καθημερινά εκατομμύρια ευρώ, κλεμμένα από τη δική μας εργασία και των οικογενειών μας.
Σα σύγχρονοι δούλοι πρέπει να σκύψουμε λοιπόν το κεφάλι στην κατρακύλα και τη μπόχα του συστήματος που φαίνεται ολοένα και περισσότερο καθημερινά ότι για να περάσει την κρίση του είναι ικανό να ποδοπατήσει τα πάντα.
Δε λογαριάζει τίποτα, αλλά ξεχνά πως μπροστά του θα βρει εμάς.
Τους φοιτητές, τους ανέργους, τους εργαζόμενους και όλους όσους παλεύουν και αγωνίζονται για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, τη μόρφωση, τη δουλειά και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Θα σας συντρίψουμε μαζί με όλα τα μέτρα και τα μνημόνια. Θα στείλουμε το σάπιο καπιταλιστικό σας σύστημα εκεί που του αρμόζει.
Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.


Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία την Τετάρτη 12 μ.μ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1μ.μ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ


·         Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ.
·         ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ.
·         ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
·         ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΣΤΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, Η ΣΙΤΙΣΗ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.


40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!
ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου