16 Δεκ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ

Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσπαθεί για μία ακόμη φορά με τον πιο χυδαίο τρόπο να κάμψει την αντίσταση των εργαζόμενων διοικητικών υπαλλήλων. Οι απειλές μέχρι τώρα δεν έχουν πιάσει τόπο, ούτε οι αποφάσεις για κήρυξη της απεργίας ως παράνομη. Οι απεργοσπάστες και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός έχουν ηττηθεί ολοσχερώς μέσα από τις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις. Το σωματείο αγωνίζεται και υπερασπίζεται δημοκρατικά και μαχητικά το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και την απεργία, αγνοώντας τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που καθημερινά προσπαθούν να στρέψουν την κοινωνία ενάντια σε αυτόν των αγώνα.

Μέχρι τώρα δεν τα έχουν καταφέρει, ο αγώνας συνεχίζεται περήφανα!

Τελευταίο όπλο στα χέρια του κράτους ο ωμός εκφοβισμός και η τρομοκρατία. Την 6η Δεκέμβρη έφυγε ένα χαρτί από τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ με τη συνυπογραφή της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των εργαζόμενων στο ΕΚΠΑ. Αυτό ζητά, ονόματα, επίθετα και πλήρη στοιχεία όλων όσων απαρτίζουν την απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ μαζί με τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης.

Είναι ξεκάθαρο πως επιτίθεται όχι μόνο στον αγώνα, αλλά και στη μαχόμενη πρωτοπορία που έχει πάρει πάνω της τη δημοκρατική και αταλάντευτη οργάνωση της απεργίας μέχρι τώρα. Τους ενοχλεί το ζωντανό παράδειγμα ενός άλλου εργατικού κινήματος στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων, πραγματικά επικίνδυνο για την πολιτική και τα σχέδια των αστικών επιτελείων και του πολιτικού της προσωπικού: της κυβέρνησης. Δείχνουν με κάθε τρόπο ότι τα έχουν χαμένα! Δεν είναι τόσο δυνατοί και σταθεροί όσο θέλουν να εμφανίζονται. Η χρονιά της προεδρίας της χώρας στην Ε.Ε, τον πολιορκητικό κριό αυτής της επίθεσης δε θα είναι άλλη μια χρονιά ομαλότητας όπως διατυμπανίζουν.

 Ο αγώνας του φοιτητικού κινήματος και των απεργών θα νικήσει διότι είναι δίκαιος. Είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Είναι πάλη για τις δημοκρατικές ελευθερίες όλου του λαού και το αναφαίρετο δικαίωμα στην αντίσταση και τον αγώνα, απέναντι στη σιδερόφραχτη πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.


Η ΕΑΑΚ με τα σχήματά της, με όλες τις δυνάμεις της εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη στην απεργία, καταδικάζει τη στάση της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ και θα βρεθεί στο πλευρό των διοικητικών μέχρι τη νίκη! Μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους που 3 μήνες τώρα δίνουν έναν ηρωικό αγώνα στο πλάι των απεργών διοικητικών υπαλλήλων, θα περιφρουρήσει το δίκαιο αυτό αγώνα, θα συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να σπάσει κάθε είδους εργοδοτική τρομοκρατία απέναντι στους απεργούς που καλούνται εκβιαστικά να γυρίσουν στην ομαλότητα των καταργημένων θέσεων εργασίας τους. Θα είναι όπου χρειαστεί, ώστε να μην περάσουν οι βρώμικες μεθοδεύσεις κυβέρνησης-υπουργείου-ξεπουλημένων συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών που θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με τον αγώνα ενάντια στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου