6 Απρ 2013

17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ


Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πραγματικά πρωτότυπης κατάστασης, η οποία αγγίζει πλέον κάθε πτυχή της ζωής μας. Με τελευταίο υλοποιητή τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μια σειρά από μέτρα και νομοσχέδια έχουν μετατρέψει τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας σε καθημερινό μαραθώνιο για την επιβίωση. Μνημόνια, φόροι, μειώσεις μισθών, απολύσεις, στεγνό ξεπούλημα και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Η γενιά μας καλείται μετά από πολλά πολλά χρόνια, να ζήσει πολύ χειρότερα από την προηγούμενη. Η ανεργία βρίσκεται στο 60% και η ελαστική απασχόληση φαντάζει η «καλύτερη» δυνατή λύση για πολλούς.

Οι οικογένειές μας δεν έχουν να δώσουν άλλα, όμως δε νοιάζει κανέναν. Το κέρδος είναι πάνω από τις ανάγκες μας και οι επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολυεθνικών είναι ευαγγέλιο. Η παιδεία δίνεται κοψοχρονιά στις ορέξεις των επιχειρήσεων, αφού μετά το νόμο-πλαίσιο, το σχέδιο Αθηνά σβήνει από το χάρτη κάθε ίχνος δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα. Το δικό μας ΠαΠει, θα σβηστεί και αυτό στην ανάγκη ύπαρξης ενός κερδοφόρου υπερπανεπιστημίου, που θα ακούει στο όνομα «Αδαμάντιος Κοραής». Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ λένε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η ανεργία, η εκμετάλλευση και η μετανάστευση είναι η φυσική εξέλιξη αυτής της γενιάς, σύμφωνα με τα θέλω τους. Όλα αυτά προφανώς δείχνουν ακριβώς το ψέμα ολόκληρης της κοσμοθεωρίας που προσπαθούν να πρεσβεύσουν. Δεν αντιμετωπίζουν μια απλή κρίση χρέους, ούτε μια κρίση διαχείρησης του συστήματος. Αντιμετωπίζουν μια δομική κρίση του καπιταλισμού, που απειλεί ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Αμφισβητεί τα κέρδη του, για αυτό και επιλέγει να τσακίσει τα δικαιώματα του «εχθρού λαού». Γνωρίζουν πως μόνο με πειθαρχημένους εργαζόμενους και νεολαία, δίχως δικαιώματα και κατακτήσεις, θα καταφέρουν να φτάσουν την πολυπόθητη «ανάπτυξη». Για μία ακόμη φορά, λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο!

ΚΥΡΙΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

Ο λεγόμενος ξενοδόχος, είναι η αγωνιζόμενη νεολαία και ο λαός που δεν πρόκειται να σκύψει κεφάλι και που εδώ και τρία χρόνια, με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις σχολών αντιστέκεται στα σχέδιά σας σθεναρά! Είναι οι φοιτητές που πέρσι σήκωσαν τείχη ψηλά ενάντια στο νόμο πλαίσιο και φέτος συνέχισαν και θα συνεχίσουν τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου Αθηνά!
Συνάδελφε,
Οι φετινές φοιτητικές εκλογές, ό,τι και να σου λένε, αποτελούν σοβαρό δημοψήφισμα. Δεν είναι ο τόπος και ο χρόνος για να στηρίξεις «το φίλο» ή «το γνωστό σου». Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι ο δρόμος των καθεστωτικών ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ. Ο δρόμος που θα νομιμοποιήσει όλες αυτές τις πολιτικές που σήμερα μας επιβάλλουν. Η Νέα Δημοκρατία περιμένει πως και πως μία τέτοια εκλογική επιτυχία στη σπουδάζουσα νεολαία, σαν ένα τελευταίο στήριγμα στην ανέλπιστη προσπάθεια να κρατηθεί στην κυβερνητική εξουσία.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
  • Για την ανατροπή αυτής της επίθεσης και της σημερινής κυβέρνησης.
  • Χωρίς μνημόνια, χρέη και Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Για ένα Πανεπιστήμιο με πραγματικό έλεγχο στα χέρια των φοιτητών και των εργαζομένων του, μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις
  • Επειδή αρνούμαστε και θα εμποδίζουμε πάντα την οποιαδήποτε προσπάθεια της Χρυσής Αυγής, η άλλων φασιστικών ομάδων να δρουν μέσα σε αυτό.


Γιατί αυτοί είναι το παλιό αποτυχημένο σύστημα εκμετάλλευσης

Εμείς ο νέος κόσμος της νίκης κ της απελευθέρωσης



17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Ε.Α.Α.Κ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου