8 Απρ 2013

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Αφορούν το σύλλογο;
Οι εκλογές είναι υπόθεση όλου του συλλόγου. Δεν είναι (ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι) πανηγυράκι των παρατάξεων, αλλά μάχη πολιτικών αντιλήψεων. Μέσα από αυτές βγαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο – στο οποίο παρεμβαίνουμε με τη λογική της ταυτόχρονης αμφισβήτησής του. Προσπαθούμε να παρεμποδίζουμε το έργο των καθεστωτικών παρατάξεων την ώρα που το χρησιμοποιούμε για να ενεργοποιούμε το σύλλογο και να καλούμε Γενικές Συνελεύσεις. Έχει σημασία λοιπόν αν σε αυτό θα ηγεμονεύουν παρατάξεις που αντιμετωπίζουν το σύλλογο σαν κομματικό τους μαγαζί και τον χρησιμοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα ή δυνάμεις που θα δρουν προωθητικά και θα θέτουν τον σύλλογο σε αγωνιστική τροχιά.
Οι εκλογές είναι πολιτική διαδικασία. Την ίδια ώρα που οι σχολές μας συγχωνεύονται, η φοιτητική μέριμνα πάει περίπατο, πολλοί συμφοιτητές μας αναγκάζονται να αφήσουν τις σπουδές τους και η εργασιακή μας προοπτική καταστρέφεται, πρέπει να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής. Με κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση διατυμπανίζει πως οι αντιδράσεις ενάντια στην αναδιάρθρωση της παιδείας υπάρχουν από μειονότητες (εξού και η κατάπτυστη δήλωση Αρβανιτόπουλου ότι «άμα υπήρχαν αντιδράσεις για το σχέδιο Αθήνα θα τις ήξερε»). Από την μία, ενίσχυση των καθεστωτικών παρατάξεων θα έβγαζε αληθινή την κυβέρνηση και θα της έδινε το πράσινο φως στη συνέχιση του καταστροφικού της έργου. Από την άλλη όμως, ισχυροποίηση των δυνάμεων του κινήματος θα σήμαινε ένα μεγάλο όχι. Θα σήμαινε ότι η σπουδάζουσα νεολαία δε συναινεί, αρνείται το μέλλον που της ετοιμάζουν, εναντιώνεται στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, στη διάλυση της ίδιας της της ζωής.
Η αποχή συνειδητή ή μη, τα ίδια αποτελέσματα φέρνει. Δείχνει την αποστροφή της σπουδάζουσας νεολαίας από τα κοινά και την αδυναμία της να πάρει θέση για το κοινωνικό γίγνεσθαι. Ενισχύει τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίες οι διατάξεις του νόμου Διαμαντοπούλου που μιλάνε για εκλογές ανά ίδρυμα και με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Θέλουν να διαλύσουν τους συλλόγους, τα κύτταρα του φοιτητικού κινήματος, τα όργανά τους και εντέλει το ίδιο το κίνημα! Ιδιαίτερα στις φετινές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε χρόνο όπου η επίθεση σε λαό και νεολαία κλιμακώνεται, έχει μεγάλη αξία η συμμετοχή να αυξηθεί. Είναι σημαντικό οι φοιτητές (ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας) να στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης στις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ.
Αποχή σημαίνει συνενοχή. Σημαίνει στήριξη των καθεστωτικών παρατάξεων – στήριξη των κυβερνητικών πολιτικών. Αποχή σημαίνει ότι αφήνω τους άλλους να αποφασίζουν για εμένα, χωρίς εμένα.
Για εμάς οι εκλογές δεν είναι η μητέρα όλων των μαχών. Είναι όμως μία μάχη που πρέπει να δοθεί. Στις 17 Απρίλη δεν ψηφίζουμε με την λογική της ανάθεσης αλλά με την λογική ότι προετοιμάζουμε το σύλλογο κατάλληλα, για τις νέες μάχες που θα κληθεί να δώσει. Και βέβαια δε σταματάμε εκεί. Για εμάς αυτή ακριβώς η μητέρα των μαχών είναι οι δρόμοι, οι αγώνες και το φοιτητικό κίνημα. Ένα φοιτητικό κίνημα που θα επιβάλλει μαχητικά τη θέλησή του και θα απαιτεί ένα πανεπιστήμιο και μια ζωή βασισμένη στης ανάγκες της νεολαίας και όλου του λαού. Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση λοιπόν και την ενδυνάμωση των συλλόγων μας μέσα από τα πιο ισχυρά μας όπλα, τις Γενικές Συνελεύσεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα, που ποτέ δε σταματήσαμε.
17 ΑΠΡΙΛΗ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠ-ΠΑΣΠ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου