14 Ιουν 2013

1ο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό φεστιβάλ Πειραιά


Το 1ο αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό φεστιβάλ στον Πειραιά (Πασαλιμάνι, πλατεία Κανάρη, Ρολόι, Πασαρέλα) πραγματοποιείται το Σάββατο 15 Ιουνίου, με στόχο να αποτελέσει ένα μαζικό γεγονός, το οποίο «θα πιάσει το νήμα του κινήματος της αντίστασης στη ρατσιστική συγκυβέρνηση και τους νεοναζί, που γεννήθηκε σε κάθε πόλη και γειτονιά της χώρας, όλη την τελευταία χρονιά».

Η κυβέρνηση στρώνει διαρκώς το δρόμο στο ρατσισμό και τους νεοναζί, υιοθετώντας ανοιχτά τις θέσεις τους, φτιάχνοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης, φράχτη στον Έβρο, εφαρμόζοντας τον "Ξένιο Δία", μετατρέποντας τα αστυνομικά τμήματα σε φυλακές - κολαστήρια για μετανάστες χωρίς χαρτιά, αρνούμενη το δικαίωμα των παιδιών στην ιθαγένεια. Παράλληλα, καταστέλλει άγρια τους κοινωνικούς αγώνες, από την Ιερισσό ως τους επιστρατευμένους ναυτεργάτες και καθηγητές, ενώ παρέχει πλήρη κάλυψη στη δράση ρατσιστικών συμμοριών. Στον Πειραιά, στον ένα και πλέον χρόνο από τη συγκρότηση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, οργανώσαμε τις απαντήσεις στις επιθέσεις των νεοναζί της χρυσής αυγής σε αγωνιστές του κινήματος και μετανάστες στις γειτονιές, ανοίξαμε το ζήτημα της ιθαγένειας στα σχολεία, διαδηλώσαμε έξω από τα αστυνομικά τμήματα για την απελευθέρωση κρατούμενων θυμάτων του "Ξένιου Δία".
Στις 15 Ιούνη, θέλουμε ο κόσμος του Πειραιά να δείξει ότι ο ρατσισμός και οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη. Καλούμε όλους τους φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις, τον κάθε εργαζόμενο και άνεργο, μαθητή και φοιτητή, να συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή ενότητας ενάντια στον κοινό εχθρό, την κυβέρνηση και το φασιστικό της στήριγμα. Τα αιτήματά μας, παραμένουν τα αυτονόητα. Ούτε βήμα πίσω:
  • Έξω η νεοναζιστική χρυσή αυγή από τον Πειραιά, η πόλη μας γνωρίζει από μετανάστευση και προσφυγιά.
  • Ζητάμε άμεση απελευθέρωση των κρατούμενων-θυμάτων του "Ξένιου Δία" απ' όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα αστυνομικά τμήματα στις γειτονιές. Όλα τα Α.Τ του Πειραιά είναι αυτή τη στιγμή κολαστήρια ανθρώπων "χωρίς χαρτιά".
  • Ζητάμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, άσυλο για τους πρόσφυγες και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Με κοινούς αγώνες των εργαζόμενων, από τους εργάτες γης της Μανωλάδας μέχρι τους επιστρατευμένους των δήμων, του μετρό, τους ναυτεργάτες και τους καθηγητές μπορούμε να τσακίσουμε τη συγκυβέρνηση των μνημόνιων και του ρατσισμού».

Αυτό το φεστιβάλ είναι μια υπόσχεση ότι δε θα σταματήσουμε κάθε μέρα της ζωής μας να είμαστε άνθρωποι, και αυτόνόητα παλεύουμε κόνυτα στο ρατσισμό και τον νεοναζισμό, για τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου.


Το πρόγραμμα

17:30 - Ανοιχτή συζήτηση: Μανωλάδα-καθηγητές: ενάντια στο ρατσισμό καιτην επιστράτευση. Πέτρος Κωνσταντίνου / ΚΕΕΡΦΑ, μέλος της Union of Immigrant Workers, Μαρία Ανδρέου/ καθηγήτρια, Όλγα Κοσμοπούλου/ Εκτελεστική Γραμματεία ΟΕΝΓΕ/ Εκπρόσωπος του Ανοιχτού σχολείου μεταναστών Πειραιά
19:30 - Συναυλία: Εισβολέας, Ε-13, Arriscando Tudo, Ben & Hakuna Matatas, Κέρινοι και ρει, Luther Blissett, Radio Sol, Versus, ρεμπέτικη κομπανία, Usurum, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης(κ.α. TBA).To Φεστιβάλ θα ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι, με έκθεση φωτογραφίας, θεατρικά δρώμενα, αντιφασιστική ποίηση και πολιτικές παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου