24 Ιουν 2013

Στη πόλη της προσφυγιάς δε θα περάσει ο φασισμός!

Στη Νίκαια της Προσφυγιάς και της Αντίστασης δεν χωράνε Νεοναζί!

Οι νοσταλγοί του Χίτλερ, του Ολοκαυτώματος και του Μπλόκου της Κοκκινιάς επιλέγουν τη Νίκαια για να σπείρουν το μίσος και την τρομοκρατία, κατά των ντόπιων και των μεταναστών που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, τη φτώχεια, την ανεργία και το ρατσισμό. Επιδιώκουν να μετατρέψουν τη Νίκαια σε νέο Άγιο Παντελεήμονα, με τους μπράβους και τους προστάτες της νύχτας να λυμαίνονται την πόλη μας και τους δρόμους να βάφονται στο αίμα αθώων μεταναστών εργατών, αριστερών αγωνιστών και όποιου αντιστέκεται στον οδοστρωτήρα της υποταγής και του φόβου.
Ενώ οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και της τρόικας εξακολουθούν να βυθίζουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, η Χρυσή Αυγή σαν πιστό σκυλί της εργοδοσίας και του συστήματος, εξαπολύει τις εγκληματικές της επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες και την αριστερά. Δε διστάζει μάλιστα να ταχθεί πολλές φορές ανοιχτά στο πλευρό της αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής προσφέροντας της «μαξιλαράκι ασφαλείας". Πιο πρόσφατο παράδειγμα, εκείνο του κλεισίματος της ΕΡΤ και της απόλυσης πάνω από 2000 εργαζόμενων, με τη Χρυσή Αυγή να τάσσεται ανοικτά πλέον στο πλευρό του Σαμαρά. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τους πραγματικούς υπεύθυνους της κρίσης που είναι το κεφάλαιο και η εργοδοσία και να φορτώσουν τα βάρη στα πιο ευάλωτα και καταπιεσμένα τμήματα της εργατικής τάξης, τους μετανάστες. Πίσω από το αντισυστημικό προφίλ που λανσάρουν κρύβεται το ίδιο το σύστημα. Γι' αυτό άλλωστε απολαμβάνουν ασυλία από την αστυνομία (στη Νίκαια έχουν τη στήριξη του τοπικού ΑΤ) αλλά και την ίδια την κυβέρνηση και παρά τις εγκληματικές τους ενέργειες και την οπλοφορία δεν έχουν ποινικές κυρώσεις.
Δε θα έπρεπε να ξεχνάμε άλλωστε και το βεβαρημένο φιλοσυστημικό ιστορικό της με σειρά κοινοβουλευτικών κινήσεων στο πλευρό της τρικομματικής κυβέρνησης. Από τη διαγραφή των χρεών των ποδοσφαιρικών ΠΑΕ και την πώληση-ιδιωτικοποίηση της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (δηλαδή τη μεταβίβαση της υποθηκευμένης αγροτικής γης) μέχρι και τη πρόταση νόμου στη βουλή για τη φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια νεοναζιστική συμμορία, ένα τάγμα από αλήτες που αποτελεί τη «καβάτζα» ενός συστήματος που καταρρέει. Μια συμμορία που δε θα διστάσει να σηκώσει το χέρι της όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο και καταπιεζόμενο κομμάτι της κοινωνίας που σηκώνει το κεφάλι απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές του Κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ. Οι πραγματικοί της εχθροί είναι οι αγωνιστές, και οι μετανάστες.

Δηλώνουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι στη Νίκαια της προσφυγιάς, της εργατικής τάξης και των μακροχρόνιων αιματοβαμμένων αγώνων. Καλούμε τον λαό της Νίκαιας, τον κόσμο της γειτονιάς, τα σωματεία εργαζομένων, κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή και να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το μεγάλο ενωτικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 27/6 στο Περιβολάκι της Νίκαιας. Στοχεύουμε στον ευρύτερο δυνατό συντονισμό όλων των σωματείων, των φορέων και των συλλογικοτήτων της Αριστεράς και στην όσο το δυνατόν πλατύτερη συσπείρωση εργαζομένων-νεολαίας-μεταναστών. Να διατρανώσουμε με τη φωνή μας πως η Νίκαια είναι η πόλη του αγώνα, της εργασίας, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης και όχι η πόλη του μίσους, του ρατσισμού, του σεξισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου